fotografie



Rijnbandijk 35 - 4021 AE Maurik

m 06 113 01 805
info@carlavanthijnfotografie.nl
www.carlavanthijnfotografie.nl
Opleiding: Rietveld Academie, Amsterdam, afgestudeerd in 1994

Specialismes: Portret en reportage

Elke foto een verhaal
Foto's kunnen je ontroeren, verbazen, shockeren en informeren, maar wat ze vooral doen is je aandacht trekken. Een goede foto houdt de aandacht van de mensen vast bij jouw verhaal.
Ik ben begonnen met fotografie in het analoge tijdperk en heb nachten lang in de donkere kamer doorgebracht. Het ambachtelijke van de fotografie heb ik erg gemist toen ik overstapte op een digitale camera. Het ambachtelijke karakter van het werk van Heleen spreekt mij daarom ook erg aan en ik heb haar werk met liefde gefotografeerd. Ik ben op zoek gegaan naar de juiste lichtval en omgeving om de vorm, textuur en expressie van haar werk zo goed mogelijk vast te leggen. Het maken van een portret van een persoon heeft veel raakvlakken met het fotograferen van beelden: voor beiden geldt dat licht, standpunt en achtergrond mede de uitstraling bepalen. In mijn portretten ben ik op zoek naar emotie en karakter, naar dat ene moment dat een persoon zich opent en je een glimp opvangt van wie ze werkelijk zijn.

Het is mogelijk om tijdens Buren B!zonder een portret te laten maken tegen gereduceerd tarief. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Gast bij Heleen van Rheenen, Maurik