schilderijen | tekeningen



Oranjestraat 57 - 4112 JG Beusichem
ingang via de Achterweg
m 06 341 76 932
info@suzannehuijs.nl
www.suzannehuijs.nl
Suzanne Huijs komt weer met heel nieuw werk: spannende mensportretten gemaakt met bijvoorbeeld Oost-Indische inkt op glas. Tussen de gezichten zal ook haar rakende paardenwerk te zien zijn. En op zaterdagmiddag: live muziek!

Suzanne nodigt jou als bezoeker ook uit op de kruk plaats te nemen voor een portretfoto of een live portrettekening op glas. Zo verzamelt zij gezichten onder de titel ‘ANDER’ om weer nieuw werk te kunnen maken.

Live muziek
Op zaterdag 4 juni spelen Jules & Sylvie live muziek tussen 14.00 en 15.45 uur. Zij doen dit onder het motto: ‘Soms probeer je iets uit waar je stiekem al heel lang van droomt.’ Jules & Sylvie spelen jazz, Beatles en zelfgeschreven noten op gitaar, contrabas, zang en kalimba. In sets van steeds 15 minuten. Het is fijne, intieme muziek die deze, aan het conservatorium opgeleide, muzikanten maken. Entree is gratis, in- en uitlopen mag.

Mensportretten
In februari 2016 was Suzanne een maand lang Artist in residence bij Werk aan het Spoel in Culemborg. Zij wilde meer gelaagdheid in haar portretten brengen. Dat zocht zij via het materiaal en via de emoties van de afgebeelde personen. Zij werkte hierbij met acryl, Oost-Indische inkt, pen, houtskool en krijt, op doek, papier en glas.

Glasportretten ‘ander’ en ‘zelf’
Naast veel vrij werk tekende Suzanne tientallen studies van bezoekers (‘ANDER’) op kleine glasplaatjes. Ook maakte ze iedere dag om 16.00 uur een ongecensureerde portretfoto van zichzelf. Deze foto’s tekende zij vervolgens op glasplaatjes van 15x10 cm. Hierdoor is de 29-delige serie ’ZELF’ ontstaan. Het geeft een intrigerend beeld van de vele gezichten van Suzanne.

Paarden
Naast de gloednieuwe mensportretten toont Suzanne in haar open atelier enkele paardenschilderijen uit de periode 2011 - 2015. In dit werk vangt zij het wezen van paarden: de kracht, kwetsbaarheid, het vuur, de angst, aardse en spirituele. Deze paardenschilderijen versterken de mensportretten en andersom.

Beusichem